Vi vill tipsa om hur ni får en lyckad upphämtning och undviker vanliga fallgropar.

Vid upphämtning måste godset redan vara emballerat, adresserat, framställt och klart för omedelbar avhämtning. Måste transportören vänta eller inte kan komma åt godset, så riskerar ni missa upphämtningen och dessutom få betala en så kallad bomkörnings-avgift.

Varje kolli ska vara adresserat med den fraktetikett och övriga frakthandlingar som Fraktjakt tillhandahåller för utskrift, såvida inga andra instruktioner anges.

Hämtningsdatum
Hämtningsdatumet får anges som antingen idag eller nästkommande arbetsdagen (ej lördagar, söndagar och övriga helgdagar).

Hämtningsinstruktioner
Här preciserar du var godset ska hämtas, till exempelvis i receptionen, i trapphuset, på lastkajen eller utanför entrédörren, förutom själva adressen. (max 50 tecken)

Mottagarbetald frakt
Ett mail med instruktioner för hur frakten skall hanteras på rätt sätt kommer att skickas till avsändarens emailadress, samt instruktioner för hur de bokar upphämtning.

Bomkörning
Obs! Avboka oönskade upphämtningar innan fraktköpet. De fall där godset inte hunnit färdigställas när transportören anländer eller transportören inte kan nå godset, kan resultera i tilläggsavgifter från fraktbolagen i form av ”bomkörningar”.

Missad upphämtning
Om fraktbolaget av någon anledning missar upphämtningen, är fraktbolagens praxis att ni själva måste ombesörja för att boka ny upphämtning. Kontakta kundtjänst, så hjälper vi er att boka om en missad upphämtning.

Skjut upp eller lämna in själv
Avboka upphämtningen om du själv vill lämna in paketen till fraktleverantörens terminal.

Boka i god tid

Boka tidigt om ni vill ha upphämtning samma dag. För att hämtning ska ske innevarande dag kräver ofta bokningskontoren att bokningen sker innan klockan 12 eller 13. Vissa bokningskontor kräver ännu tidigare bokning.

Somliga transportörer använder dessutom en så kallad turlista, vilket innebär att det inte är alla orter som trafikeras varje vardag. För att kontrollera vad som gäller för just din ort, kontakta transportören eller Fraktjakts kundtjänst.

Obs! Önskad upphämtningsdag och tid är endast önskemål och kan inte garanteras av fraktbolagen eftersom det kan krocka med förarens körschema och andra oförutsedda situationer kan uppstå som medför att upphämtning inte blir möjlig.

Specialvillkor för olika fraktbolag

DSV
När bokningen är klar kommer en notifiering till dig via din e-postadress.
Pall-ordrar placerade vardagar innan kl 10 kan vi oftast boka hämtningen samma vardag. Pall-ordrar placerade efter kl 16 på vardagar eller på helger behandlas nästkommande vardag. Då kommer hämtningen av din pall att ske först efter att ordern har behandlats hos oss.

Fraktkompaniets
Vid sen avbokning tas också en extra avgift motsvarande 70% av fraktkostnaden ut. Brytpunkten är klockan 11.00 för gods under 7 000 kg. Klockan 9.00 för tyngre gods.

Fedex
FedEx kan bara hantera bokningar max 1 dag framåt i tiden. En notering får endast innehålla max 15 tecken. FedEx meddelar att hämtning sker under dagen mellan kl 09.00 och 17.00.

DHL
Vid avbokning av en DHL Euroconnect hämtning så kommer ni debiteras DHL:s avbokningsavgift